Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Αγάπη μου, θα με ψηφίσεις;



Πήγε 11 το βράδυ και τώρα επιστρέφω στο σπίτι. Οι λόγοι, προφανείς. Αυτά έχουν οι υποψήφιοι. Το πρωί στη δουλειά και το απόγευμα στους δρόμους δοκιμάζοντας την ανθεκτικότητα της σόλας των παπουτσιών. Τώρα όμως επιτέλους γυρίζω. Τόσες μαργαρίτες έχει αυτήν την εποχή γύρω μας. Θα πάρω μια και θα τη μαδήσω ελπίζοντας πως δε θα με πετύχει στο δρόμο κανένας υποψήφιος από παράταξη προσκείμενη στο κόμμα των οικολόγων.
Σε αντίθετη περίπτωση θα δω σειρά δημοσιευμάτων που θ' αναφέρεται στην τραμπούκικη συμπεριφορά του υποψηφίου του συνδυασμού "Μια πόλη για όλους" απέναντι στο ανυπεράσπιστο άνθος, καλώντας ταυτόχρονα το Ζούτσο να αποπέμψει τώρα το μίασμα που έβαλε στο ψηφοδέλτιό του και δυσφημεί την τοπική κοινωνία. Μετά από προσεκτικό έλεγχο τριγύρω δεν είδα κανέναν οπότε τη μαδάω και βγαίνει ότι θα εκλεγώ. Βρε λες; Κάτσε να δω τι θα βγάλει το μάδημα μαργαρίτας από το δίπλα οικόπεδο, νύχτα είναι και δε με βλέπουν οι οικολόγοι, θα το τολμήσω πάλι... Δεν εκλέγομαι!!! Την επόμενη μαργαρίτα θα τη βάλω στο αυτί. Κρατάω το 1-1 και περιμένω τι θα δείξει η ρεβάνς στις 18 Μαΐου.

Γλυκιά μου γύρισα!!! Πάρε κι ένα λουλουδάκι να σου χρυσώσω λίγο το χάπι της πολύωρης απουσίας μου. Είναι φρέσκο, τώρα το έκοψα από το δίπλα οικόπεδο. Εντάξει... Ξέρω. Σε άφησα πάλι μόνη τρέχοντας στους δρόμους και τις γειτονιές. Είναι όμως ο καλύτερος και ο πιο τίμιος τρόπος να προβληθώ στους συνδημότες μας. Έχεις δίκιο να παραπονιέσαι. Μέχρι πριν λίγο καιρό πάλι έφευγα και έλειπα από το σπίτι με τις ώρες γιατί έπρεπε να τρέξω για τους Προσκόπους. Να οργανωθεί το Σύστημα, να προγραμματιστεί η εκδρομή, ν' αποσταλούν οι απογραφές για έγκριση, να κλείσουν τα οικονομικά, να ελεγχθεί και να τακτοποιηθεί το υλικό και να ενημερωθούν οι γονείς για την επόμενη δράση που θα γίνει. Ααα... Και σε περίπτωση κακοκαιρίας, εναλλακτικό πρόγραμμα και μην ξεχάσουμε να κλείσουμε το πούλμαν με την καλύτερη προσφορά εγκαίρως γιατί κι ο οδηγός δε θα είναι συνέχεια διαθέσιμος. Τώρα τέλειωσε η θητεία μου όμως κι έμειναν πίσω αυτά. Είπαμε να χαρούμε λίγο τη μοναξιά των πρώτων μηνών του έγγαμου βίου χωρίς πολλές υποχρεώσεις από 'δω κι από 'κει.

Με τρώνε όμως κι εμένα τα σαράκια και μπλέκω με το παραμικρό σε ό,τι έχει να κάνει με το δημόσιο βίο. Σαν τις γειτόνισσες στο χωριό σου που μου περιέγραφες ότι κοιτούσαν συνεχώς για να δουν ποιοι μπαίνουν και ποιοι βγαίνουν για να έχουν να σχολιάζουν στις ατέλειωτες κουβέντες τα απογεύματα στις αυλές. Μόνο που διαφέρει λίγο η φύση του δικού μου ενδιαφέροντος. Προτιμώ να παρατηρώ άλλα πρόσωπα και άλλες δραστηριότητες. Οι καιροί είναι κρίσιμοι. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να παρθούν οι αποφάσεις. Τώρα. Αυτό το "τώρα" είναι λέξη κλειδί. Παντού έχει τεράστια βαρύτητα. Ή τώρα ή ποτέ. Πέρασα το σταυροδρόμι και πρέπει να βαδίσω στο μονοπάτι που επέλεξα ν' ακολουθήσω. Μπορεί να έχει αγκάθια, λάσπες, στενά περάσματα, λακκούβες και εμπόδια αλλά αυτές οι διαδρομές μου άρεσαν πάντα. Στις ασφάλτινες ευθείες ένιωθα πλήξη και υπνηλία. Λίγες μέρες έμειναν και μετά τελειώνουν οι εκλογές. Δε θα έχει άλλο τρέξιμο για τις ψήφους. Αν με "σταυρώσουν" οι συνδημότες μου θα έχει άλλο τρέξιμο μετά. Τον αγώνα για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων της πόλης.

Ίσως να μην το έχεις καταλάβει αλλά κι εσύ συμμετέχεις στην προσπάθεια. Πως; Πρωτίστως με τη φωτογραφία που έβαλα στις κάρτες που τύπωσα. Εσύ με φωτογράφισες και την έβαλα γιατί ήταν η αγαπημένη σου. Την είχες βάλει και σαν ταπετσαρία (κοινώς desktop) στο φορητό σου υπολογιστή. Άρα χρησιμοποίησα το αλάνθαστο κριτήριό σου για να ασκήσω αντίστοιχη γοητεία στους συνδημότες μου. Εντάξει, δεν το κάνω για κακό, δεν είμαι επικοινωνιολόγος άλλωστε. Κι αν περίμενα μόνο από τη φωτογραφία, θα πήγαινα στο διαγωνισμό για τον μίστερ "Ωραίο & Ελαφρώς Πεπλατυσμένο Κούτελο" στο Γέρακα κι όχι στις δημοτικές εκλογές. Πάντως σ' ευχαριστώ για όσα έχεις κάνει κι έχεις αντέξει αυτό το λίγο καιρό που είμαστε μαζί αλλά και αυτά που θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Υ.Γ. Θα με ψηφίσεις;

Το παραπάνω άρθρο είναι δημοσιευμένο και στην τοπική εφημερίδα "Νεολόγος Αττικής" Προμηθευτείτε την ή διαβάστε την ηλεκτρονικά εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου